Generalforsamling/Beretning 2018

Generalforsamling mandag den 15.marts 2018 kl. 19

Beretning SVRK 2017

Rideskolen startede igen den 3. januar, hvor Georgia gav den fuld gas med undervisning. Vi mangler stadig at få fyldt nogle af holdene ud men vi har heldigvis kunnet holde fast i det samme antal hold ugentligt. Bestyrelsen og forældre er søde til at hænge brochurer og andet op i supermarkeder så vi gør god reklame for vores rideskole.  Vinteren er stadig et problem for mange af de små hvor om sommeren er alle hold fyldt ud. Vi har lavet et ekstra hold tirsdag med miniput spring og dressur og her mangler der kun 1 rytter så er de hold fyldt ud.

Vi holder fast i traditionerne og gengangere – det kan vores medlemmer godt lide. Så 5. marts holdt vi traditionens tro vores første elevstævne, som vi igen i år gjorde til et fastelavnsstævne hvor vi slog katten af tønden imellem klasserne og kårede bedst udklædte samt kattedronning og -konge. Vi har stadig vores trofaste sponsorerer Equsana, Nørrelund rideudstyr, Markussen Sport, Kovaline og Georgia Horses som give gaver til alle vinderne.

I marts holdt vi selvfølgelig den traditionelle generalforsamling i rytterstuen på vedtoftevej 49, Glamsbjerg hvor der blev som altid serveret kaffe og kage samt sodavand til ungerne. Fremmødte var bestyrelsen og nogle enkelte flere som havde interesse i at blive en del af bestyrelsen. Lars Birk revisor i Aarup havde lavet årsregnskabet og formanden opsummerede regnskabet og læste årets beretning op. Bestyrelsen er vellidt og aktive på stedet og en del er kommet på stedet i mange år hvilket styrker kulturen fordi der så altid er nogen som ved hvordan det foregår i praksis på stedet og kan byde nye sikkert velkommen.

I marts var der Herning hingstekåring hvor en del medlemmer var ude at heppe på Georgia som deltog i stævnet samt se en masse hest.

I April havde vi arbejdsdag hvor vi grillede og hyggede mens vi også fik malet spring, ordnet baner og reparerede en masse småting på stedet.

Vi fortsatte med at mødes til Skr. Hans i juni og lave snobrød og hygge sammen i klubben.

Fra Juli-august har vi sommerferie og her holder Georgia Horses deres populære ridelejre for ca. 75 børn fra nærområde samt hele Danmark. Nogle låner ponyer og andre medbringer egne ponyer eller heste. Det er meget populært og der hygges med aktiviteter og omkring lejrbålet hver aften både for frivillige hjælpere og deltagere.

Den 14. august begyndte rideskolen igen. Den 8. oktober havde vi igen elevstævne fra kl. 9-17 spring og dressur både inde og ude og der er omkring 80 starter denne dag.

26. november afholdt vi elevstævne med klub- og elevmesterskab hvor 4 æresdækkener blev givet til vinderne på dagen sammen med præmier og rosetter til alle vinderne. Det er et stævne som klubbens medlemmer gerne deltager i fordi det er en ære at blive klubmester og efterfølgende kan ride rundt med et dækken der fortæller dette.

2017var endnu et godt år for alle konkurrencerytterne i klubben som hentede  mange præmier til d,c og b stævner. Rideskolen danner grundstenen for alle disse ryttere da vi jo hele tiden skal have nye ryttere til at overtage konkurrencerytternes plads. SVRK vil stå for kvalitetsundervisning ved at have Georgia som underviser men Aldrig at glemme at sport skal være sjovt. Det gælder om at lege det ind i rytterne så de vil blive ved med at gå til ridning samt kan tiltrække kammeraterne til ridning. SVRK skal være et aktivt hestested som blander eliten med bredden. Her skal der være plads til alle slags ryttere; både DM deltageren men også forældre og barn rytteren eller dem som vil have halvpart og tage til dyrskue med ponyen.

I starten af december har vi jule-klippe-dag hvor vi pynter rytterstue. Der blev serveret gratis kaffe, æbleskiver og saftevand og hørt julemusik. Hele arrangementet var gratis. Den 21. december afholdt vi juleringridning for alle børn og forældre. Der var gratis guf og drikke til alle i rytterstuen og der var god stemning når mor og far også lige skulle vise ungerne hvordan man red ringridning. Hele arrangementet var gratis for alle medlemmer og påhæng/søskende/familie etc.

Vores mange aktiviteter årligt, foruden undervisningen, lejrene og kurserne på stedet, skal samle så mange som muligt og bygge det sociale fællesskab op som gør at alle føler, at de er del af en klub, en forening, hvor vi sammen bliver gode til vores sport og sammen deler vi den store passion: HESTENE.  Vi går i SVRK op i team- og klubånd, fordi det skaber fællesskab og miljø - og miljø skaber sportsudøvere og får dem til at blive ved med at ville gå til ridning. Vi skal som bestyrelse, forældre og ledere samt undervisere præge dette miljø og danne rammen og stå for organiseringen af disse aktiviteter, så vi kan blive ved at holde gang i den skønne udendørssport: RIDNING.

Vi er så klar til 2018

Sammen skaber vi fællesskab – fællesskab skaber miljø og miljø danner rammen om sporten