Sikkerheden

Sikkerhed i omgang med hestene

Læs sikkerhedsreglerne

Sikkerhed i SydvestFyns Rideklub

Udstyr:

• Alle sadler har Sikkerhedsbøjler (når rytteren falder af, går elastikken op og vedkommende kan ikke hænge efter hesten).
  • Alle børn skal bære ridehjelm i stalden
  • Alle Ryttere skal have ridehjelm på når de rider på stedet. (Der er lånehjelme bag døren i sadelrum)
  • Ponyryttere skal bære sikkerhedsvest til træning i springning
  • Det anbefales at alle børn bærer sikkerhedsvest (der er låne sikkerhedsveste bag døren i sadelrum)
  • Der må ikke rides i kondisko eller andre sko som ikke minder om små ridestøvler med hæl (foden kan sidde fast)

Ridning:

• Der skal siddes op på hesten i ridehallen på midten
  • Der må ikke være mennesker i ridehallen når der undervises/rides (kun ridelæreren og dem hun skal bruge som fx trækkere)
  • Der skal bankes på dør til ridehal og først gå ind når der gives lov af underviseren
  • Når den store port ud til parkeringspladsen er lukket åbnes den kun til heste. Dørene er indgang for mennesker.
  • Der rides i små hold med maks. 7 på hvert hold
  • Der rides i ridehal og kun ud på tur eller udendørsbane hvis det er øvet ryttere eller underviseren giver lov
  • Ingen må springe uden voksent opsyn
  • Ingen må ride ud af alene på tur